"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, November 15, 2017

Maruni Patriği: Hariri mümkün olan en yakın zamanda Lübnan’a geri dönecek!- Eş-Şark El-Avsat

Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara Rai, Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin mümkün olan en yakın zamanda Lübnan’a geri döneceğini açıkladı.
Rai, dün Riyad’da bir dizi görüşmelerde bulundu. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile bir araya gelen Rai, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın Lübnanlı misafirlerine yönelik sergilediği davranışlarından ötürü memnuniyetini dile getirdi.
Rai, Kral Selman’ın Lübnan’a karşı büyük bir sevgi beslediğini ve daimi bir şekilde desteklediğini ifade etti. Ayrıca “Lübnan ve Suudi Arabistan ilişkilerini hiçbir şey etkileyemez.” diyen Patrik, yaşanan bazı olumsuzlukların bile iki ülke arasındaki ilişkileri etkilemediğini kaydetti. Patrik ayrıca, Hariri ile görüşmesini de “Çok çok iyi” olarak nitelendirirken, Başbakan Hariri’nin, mümkün olan en yakın zamanda Lübnan’a döneceğini vurguladı.
Hariri’nin istifasına hak verip vermediğine dair bir soruya ise Rai, “Hak vermediğimi size kim söyledi? Ben bütün istifa sebepleri konusunda Hariri’yi haklı görüyorum. Hariri, istifasını geri çekmeye ve görevine devam etmeye hazır olduğunu açıkladı.” dedi. Başbakanın Cumhurbaşkanı, Temsilciler Meclisi Başkanı ve siyasi liderlere seslendiğini belirten Rai, onlara istifaya yol açan nedenleri açıkladığını ve babasının kanının bulunduğu bu vatan için hizmet etmeye hazır olduğunu vurguladı.