"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, November 12, 2012

Ahmet Muaz el-Hatib kimdir?- YDH


YDH- ABD’nin müdahalesi sonucu kurulan Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu adlı örgütün başına Suriyeli din adamı Ahmet Muaz el-Hatib getirildi.

Amerika’nın eski Şam Büyükelçisi Robert Ford’un girişimiyle oluşturulan ve Riyad Seyf öncülüğünde kurulan Ulusal Girişim Kurulu ile İstanbul merkezli Suriye Ulusal Konseyi’nin birleşmesi sonucu ortaya çıkan “Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu” adlı örgütün başkanlığına seçilen Muaz el-Hatib, 1960 yılında Şam'da dünyaya geldi.
Başkent Şam'daki İslami Temeddün Vakfı'nın Müdürü olan Muaz el-Hatib, başkent Şam'daki Emevi Camii'nin eski hatibiydi.
Muaz el-Hatib, verdiği hutbe ve yaptığı konuşmalarla Suriyeli ayaklanmacılara desteğini ilk dönemde ilan etmişti.
23 Mart 2011'de el-Cezire'ye yaptığı açıklamasında, güvenlik güçlerinin Dera'daki göstericilere karşı şiddet uygulamasına son vermesini istemişti.
7 Nisan 2011'de Şam'ın banliyösü Duma'daki taziye merasimine katılan Muaz el Hatib, "Biz, her insan için özgürlük istiyoruz. Sünni, Alevi, Arap ve Kürt herkes için. Özgürlük, insanın doğuştan sahip olduğu bir haktır. Özgürlük, ne devlet başkanı ne de başka birisini elindedir. Bu halk, hakkını istemek için gösterilere çıktı. Hiç kimsenin elinde de silah yoktu" dedi.
Muaz el-Hatib, verdiği destekten ötürü 30 Nisan 2011'de tutuklandı; ancak ertesi gün serbest bırakıldı.

http://www.ydh.com.tr/HD10998_ahmet-muaz-el-hatib-kimdir-.html