"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, November 29, 2012

Halep İslam devleti macerası (İsa Eren- YDH)


Suriye'deki Cihatçıların kalesi haline gelen Halep şehri, tarihte en kısa süren İslam Devleti tecrübesine sahne oldu.
Suriye yönetimine karşı mücadele eden silahlı güçler arasında Cihatçıların etkin güç olmasından ötürü İslam Devleti ilanı beklenmekteydi. Bu ilan, 18 Kasım 2012 tarihinde Halep'te gerçekleşti.
Başta el-Kaide'nin Suriye kolu olarak bilinen Nusra Cephesi ve Tevhit Tugayı olmak üzere Halep şehrinde silahlı mücadele veren Cihatçılar, George Sabra liderliğindeki Suriye Ulusal Konseyi ve Muaz el-Hatip liderliğindeki Suriye Ulusal Koalisyonu'nu “harici komplo” ilan ederek tanımadıklarını, her türlü dayatmaya karşı çıktıklarını belirterek İslam Devleti kurduklarını açıkladı.
İslam Devleti'nin kurulduğu, sosyal paylaşım sitelerinde yayımlanan 1.5 dakikalık videoyla duyuruldu. Kelime-i Tevhid yazılı siyah bayrakların asılı olduğu bir salonda bir araya gelen aralarında Suriye Ordusu'ndan ayrılan subayların da bulunduğu yaklaşık 30 Cihatçının katıldığı toplantıyla duyuruldu.

http://www.ydh.com.tr/HD11085_halep-islam-devleti-macerasi.html