"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, November 29, 2012

MİT ile Mossad arasında 'iletişim kanalları yeniden açıldı'- BBC Türkçe

İsrail istihbarat örgütü Mossad ile Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı şeflerinin, Gazze'de ateşkes için Mısır'da yürütülen görüşmeler sırasında, "iletişim kanallarını yeniden açtığı" belirtiliyor.
Gizli diplomasi ve ishibarat dünyası ile ilgili haberler veren Paris merkezli 'Intelligence Online', MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Kahire'de Mossad şefi Tamir Pardo ile görüştüğünü duyurdu.
 
İnternet bültenindeki habere göre, Fidan ile Pardo'nun Kahire'ye esas gidiş nedeni, 14-21 Kasım günlerinde İsrail askeri operasyonunun sürdürdüğü Gazze'de ateşkes sağlamak için yürütülen görüşmelere katılmaktı.
Ateşkes görüşmeleri, Mısır istihbarat şefi Muhammed Rafet Abdülvahid Şehate'nin ev sahipliğinde yapılıyordu.
İsrail ile Gazze'yi yöneten Hamas örgütü arasında arabuluculuk yapan Mısır'a, Türk ve Katarlı istihbarat yetkililerinin yardımcı oluyordu.

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2012/11/121128_mit_mossad.shtml