"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, November 25, 2012

Siz adam öldürmeyi iyi bilirsiniz, biz şov yapmayı iyi biliriz (Alptekin Dursunoğlu- YDH)

Erdoğan hükümetinin İsrail’le söylem düzeyinde yarattığı gerginliği, ikili ekonomik ilişkilere ters oranda yansıtmasını da bunu Arap sokaklarında kendisi açısından bir krediye dönüştürmesini de bilen kamu diplomasisi harikaları 8 günlük Gazze savaşı sırasında zirveye çıktı.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 2009’da Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’e yönelik meşhur “one minute” çıkışı, sadece Türkiye İsrail ilişkileri açısından değil, bölge halklarının Türkiye algısı bakımından da önemli bir dönüm noktası oldu.
Türkiye İsrail siyasi ilişkilerinde soğukluğa neden olan bu çıkışla birlikte Arap sokaklarındaki “NATO ve İsrail’in bölgedeki en önemli müttefiki Türkiye” imajı, “zulme sessiz kalmayan Filistin hamisi Türkiye” imajına dönüşmeye başladı.
Türkiye’ye bölge halkları nezdinde büyük bir itibar kazandıran Davos çıkışı, planlı bir politik adım değil, Başbakan Erdoğan’ın çabuk parlayan mizacının ve attığı adımın seyrini yarattığı sonuçlara göre belirleyen esnekliğinin ürünüydü.

http://www.ydh.com.tr/YD342_siz-adam-oldurmeyi-iyi-bilirsiniz-biz-sov-yapmayi-iyi-biliriz.html