"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, January 16, 2013

Ölü sayısı 87'ye yükseldi: Suriye'de üniversiteler yas ilan etti!- Sol Haber

Dün Suriye'de muhaliflerin Halep Üniversitesi'ne düzenlediği saldırıda ölü sayısı 87'ye yükseldi. Yüksek Öğretim Bakanı saldırı nedeniyle üniversitelerde bir günlük yas ilan edildiğini açıklarken, Öğrenci Birliği Başkanı ise Suriye'nin gelişmesi için her zaman en önde yer alacaklarını ifade etti.
 
Dün Suriye'de muhaliflerin Halep Üniversitesi'ne düzenlediği roket saldırılarında ölü sayısının 87'ye yükseldiği bildirildi. Ölü ve yaralılar arasında, öğrencilerin yanı sıra çatışmalar yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan kadın ve çocukların da olduğu belirtiliyor.
 
Mimarlık fakültesi ile öğrenci yurdu arasındaki bir alana düzenlenen roket saldırılarının, sınav döneminin ilk gününe denk geldiğine dikkat çekildi. Bununla birlikte üniversiteden yapılan açıklamada, saldırı nedeniyle çarşamba ve perşembe günü yapılması planlanan sınavların da daha sonra belirlenecek bir tarihe ertelendiği bildirildi.
 
Yüksek Öğretim Bakanı Muhammed Yahya Mualla, üniversitede eğitimlere devam edilebilmesi için hızlı bir şekilde restorasyon çalışmalarına başlanacağını belirtirken, bugün bütün üniversitelerde yas ilan edildiğini ve eğitimlere ara verildiğini açıkladı. Mualla ayrıca, terör saldırılarına rağmen üniversitelerde eğitim ve öğretime devam edileceğini kaydetti.

http://haber.sol.org.tr/dunyadan/olu-sayisi-87ye-yukseldi-suriyede-universiteler-yas-ilan-etti-haberi-66287