"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, September 16, 2014

Rakka için büyük iddia- YDH


YDH Suriye Temsilclsi Mehmet Serim, Suriye'de sahada yaşanan son gelişmeleri yazdı.


Suriye cumhurbaşkanı Beşşar Esad 7 Nisan 2014 tarihinde kendisini ziyaret eden Filistin İmparatorluk Ortodoks Cemaati Başkanı Sergey Stepashin’e Suriye içindeki büyük çatışmaların bu yılın sonuna kadar biteceğini söylemişti.

Esad Cumhurbaşkanlığı yemin töreninde yaptığı konuşmada ise ayrıntıya girerek “… Aziz Rakka’yı asla unutmadık ve Allah’ın yardımı ile terörden kurtaracağız. Direnen Halep tam anlamıyla güvene kavuşmadıkça rahat etmeyeceğiz” demişti.

Esad’ın cumhurbaşkanlığına tekrar seçildikten sonra 16 Temmuz’da yaptığı konuşmaya kadar yönetim yanlıları “yeni dönem başladığında ordunun büyük ataklar yapacağı” beklentisi içindeydi. Esad’ın daha önce verdiği iki mesaj bu beklentiyi doğuran en önemli sebeplerden biriydi.

Ancak durum beklendiği gibi olmadı. IŞİD (ID) önce 5 Haziran’da Irak’ta büyük bir saldırı başlattı. IŞİD’in Esad’ın Rakka çıkışına cevabı ise gecikmedi. Örgüt önce Rakka kırsalındaki 17. Birliği ve ardından Humus – Tell el-Şaer ile 93. Birliği ele geçirdi.


IŞİD aynı zamanda bir yandan orduya karşı savaşırken diğer yandan Haseke bölgesinde YPG ile yoğun çatışmalara giriyor.