"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, August 04, 2015

Bogdanov: Rusya, İran Suriye görüşmesi yakında- YDH

YDH- Fars haber ajansının bildirdiğine göre Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, bugün Tahran’da İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan’la yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Rusya, Amerika ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının Katar’da Suriye krizinin çözümü konusunda yaptığı görüşmeye dikkat çeken gazetecilerin Rusya, İran ve Suriye arasındaki üçlü görüşme ihtimalini sorması üzerine Mihail Bogdanov, “Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad’la her zaman temas halindeyiz. Umarım bugün bu üçlü görüşme konusunda bir planlama yaparız” dedi.

Rusya’nın Suriye tutumunda değişme yok
Mihail Bogdanov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’nın Suriye konusunda tutum değiştirdiğine dair basında yer alan açıklamalarının sorulması üzerine de şu cevabı verdi:

“Rusya’nın Suriye politikası, şartlara göre değişebilecek bir şey değil. Biz, başta 30 Haziran’daki Cenevre bildirisi olmak üzere tüm anlaşmalara bağlıyız. Bizim Suriye konusundaki tutumumuz değişmiş değil. Biz, Suriye hükümeti ile muhaliflerin bir masa etrafında oturup müzakere etmesi ve ülkenin bağımsızlığının ve tüm kesimlerin haklarının korunması için Suriye’nin geleceğine karar vermesi gerektiğine inanıyoruz.”

BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan De Mistura’nın çatışmaların durdurulması yönündeki çabalarını takdir ettiklerini belirten Bogdanov, De Mistura’nın raporunun BM Güvenlik Konseyi tarafından da kabul edilmesini umduklarını söyledi.