"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, April 13, 2017

Lavrov: Suriye için ABD'yle işbirliğine devam edeceğiz- Sputnik News

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İşte Bakan Lavrov'un konuşmalarından satır başları:

  • Tillerson ile görüşmemiz etraflı ve samimiydi. Rusya ve ABD Suriye krizinin siyasi çözümü konusunda ortak görüşe sahip. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de 2 saat aşkın görüşme gerçekleşti. Kapsamlı ve dürüst olan görüşmede, ikili ilişkilerimiz ve uluslararası işbirliği için kilit öneme sahip geniş yelpazede konular ele alındı. Devlet Başkanı Vladimir Putin, Washington ile ilişkilerdeki engelleri aşmak için çaba göstermeye hazır olduğunu söyledi.
  • Bugünkü görüşmelerin boşuna olmadığından eminim. Bugün birlikte yaptıklarımızdan sonra birbirimizi daha iyi anlıyoruz. Umarım, bu temasların devamı olur, hem doğrudan biz ikimiz arasında hem personelimiz arasında hem de ABD idaresi ile Rusya hükümetinin diğer temsilcileri arasında.
  • Barack Obama idaresinden sonra saatli bomba gibi kalan çok sayıda sorun var. Engelleri aşmak için çabalara ihtiyaç var. Bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bizim bunu amaçladığımızı teyit etti.