"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, July 25, 2018

Suriye'nin Süveyde kentinde IŞİD'den koordineli saldırı: En az 144 ölü- Sputnik News

Suriye'nin güneyinde, Ürdün sınırı yakınındaki Süveyde'de IŞİD militanlarının intihar ve silahlı saldırılarında ölü sayısı en az 144'e, yaralı sayısı en az 178'e yükseldi.

IŞİD'in aylar sonra Suriye'nin güneyinde düzenlediği en kanlı saldırı Süveyde'yi vurdu. Vilayetin aynı isimli başkentinde pazar yerinde ve meydanda büyük patlamalar meydana geldi. Aynı zamanda militanlar kentin ve vilayetin çeşitli bölgelerinde saldırıya geçip şiddetli çatışmalara girdi.
Suriye resmi haber ajansı SANA, hükümet güçlerinin saldırıları geri püskürttüğünü duyururken çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu belirtti, ama ilk etapta sayı vermedi.
Ardından koordineli saldırıların sorumluluğunu IŞİD'in ''Halifenin askerleri düzenledi'' diyerek üstlendiği haberi geldi.
İntihar saldırıları ve silahlı saldırılarda saatler ilerledikçe kurban sayısı arttı. TSİ 16.57'de gelen haberde bölgedeki sağlık görevlilerine dayanarak ölü sayısı en az 144'e, yaralı sayısı en az 178'e yükseldi.