"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, August 14, 2024

ABD’nin misillemelere karşı “müzakere” taktiği - Harici

İsrail ile Lübnan arasında arabuluculuk yapan ABD Başkanı’nın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein, müzakerelerin yeniden başlaması için Lübnan’da temaslarda bulundu. Lübnan Başbakanı, diplomasinin endişe verici şartlarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

ABD, bir yandan İran’ın İsrail’e Heniyye suikastı nedeniyle misilleme yapmasını önlemek için Gazze’de ateşkes müzakerelerini yeniden canlandırırken diğer yandan yine İsrail’in Beyrut’ta üst düzey Hizbullah komutanı Fuad Şükür’e yönelik saldırısına karşı Hizbullah’ın da olası misillemesini engellemek için aynı taktiği uygulamaya çalışıyor.

İsrail ile Lübnan Hizbullahı arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana yaşanan “kontrollü çatışmaların” durdurulması için arabulucu konumdaki ABD Başkanı’nın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein bugün Beyrut’ta temaslarda bulunuyor. 

https://harici.com.tr/abdnin-misillemelere-karsi-muzakere-taktigi/