"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, August 15, 2024

Hizbullah, ABD’nin “havucunu” kabul etmedi - Harici

ABD, İran’ın İsrail’e Heniyye suikastı nedeniyle misilleme yapmasını önlemek için Gazze’de ateşkes müzakerelerini yeniden canlandırırken aynı taktiği Lübnan’da da uygulamak için ABD Başkanı’nın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein’i bölgeye gönderdi.

İsrail-Hizbullah geriliminin başladığı 8 Ekim’den bu yana bölgeye 5. Ziyaretini gerçekleştiren Hochstein Lübnanlı yetkililerle görüştü.

Hizbullah’ın müttefiki olan Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile yaptığı görüşmenin ardından, Hochstein, “Gazze’de ateşkes için masada olan çerçeve anlaşmasını ele aldıklarını ve artık kaybedecek zaman olmadığı ve daha fazla gecikme için taraflardan herhangi birinin geçerli bir mazereti kalmadığı konusunda hemfikir olduklarını” söyledi.

Hochstein, “Diplomatik bir çözüme ulaşılabileceğine inanıyoruz çünkü hiç kimsenin Lübnan ve İsrail arasında tam ölçekli bir savaşı gerçekten istemediğine inanmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. ABD temsilcisi ayrıca, yaptığı açıklamada diplomasinin “kritik bir noktada” olduğunu söyleyen geçici Başbakan Necip Mikati ile de bir araya geldi. 

https://harici.com.tr/hizbullah-abdnin-havucunu-kabul-etmedi/