"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, August 08, 2012

Clinton'dan güldüren açıklama: 'Suriye'ye terörist ihraç edilmesine izin verilmeyecek'- Sol Haber


Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, diğer ülkelerin Suriye'ye terörist ve gizli savaşçı ihraç etmesine izin vermeyeceklerini söylereyerek güldürdü.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye ziyareti öncesinde diğer ülkelerin Suriye'ye terörist ve gizli savaşçı ihraç etmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Buna karşın ABD ve Türkiye'nin Suriye'ye El Kaide'nin girişine destek verdiği bilinirken, Türkiye'nin bu süreçte "terörist ve gizli savaşçı ihracı" konusunda adeta bir üsse çevrildiği biliniyor.

Cumartesi günü Türkiye'ye gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, "Durumdan yararlanmak için Suriye'ye teröristler ve savaşçılar gönderenlerin, buna müsamaha gösterilmeyeceğini anlaması gerekir" dedi. Suriyeli muhaliflerin daha iyi silahlanmaya başladığını da dile getiren ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, "Ancak bu şiddet sarmalı Suriye halkını zor durumda bırakıyor" ifadesini kullandı.

Suriye: "Türkiye havaalanlarını ve sınırlarını El Kaide'ye açtı"
Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Suriye, Türk hükümetinin "terörizmin desteklenmesinde önemli bir rol oynadığını" açıklarken, Suriye'den yapılan açıklamada Türkiye'nin havaalanlarını ve sınırlarını başta El Kaide olmak üzere cihatçılara açtığı belirtildi. Suriye, Türkiye'nin böylece terörü destekleme konusunda "temel bir rol oynadığı" belirtildi...

http://haber.sol.org.tr/dunyadan/clintondan-gulduren-aciklama-suriyeye-terorist-ihrac-edilmesine-izin-verilmeyecek-haberi