"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, August 06, 2012

Suriye'de bir Türk generalin tutuklandığı iddia edildi!- Sol Haber

Lübnan'ın El Meyadin televizyonu Halep'te silahlı muhaliflere düzenlenen operasyonda yakalananlar arasında bir Türk generalinin de olduğunu iddia etti. Generalin Halep'i ele geçirmeye çalışan muhaliflere komuta ettiği öne sürüldü.

Son günlerde medyada arka arkaya yayımlanan pek çok haber, başta Suriye konusunda olmak üzere, "kimsenin iç işlerine karışmayız" iddiasını sürekli tekrar eden AKP iktidarının hiçbir gerekçenin arkasına sığınılamayacak denli kirli işlerini açığa sererken, Türkiye toplumunun da aylardır nasıl bir kandırmacanın içine hapsedilmeye çalışıldığını ortaya koyuyor.

Lübnan'dan yayın yapan el-Meyadin televizyonunda dün yayımlanan bir haberde, Suriye güvenlik yetkililerinin, Suriye Ordusu'nun Halep kentinde silahlı muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 8 yabancı uyruklu teröristin ele geçirildiğini ve tutuklananlar arasında bir de Türk generalinin bulunduğunu söyledikleri bildirildi. İran'ın resmi haber ajansı Fars da, el-Meyadin'e dayandırdığı haberinde yakalanan Türk generalin, Halep'in kontrolünü ele geçirmeye çalışan silahlı muhaliflere komuta ettiğini duyurdu.

Suriye Ordusu ile silahlı muhalifler arasında yaşanan çatışma sırasında yakalandığı belirtilen Türk generalin ismi açıklanmazken, Suriye resmi kaynaklarının, "Türk generalin, yakalanmasının ardından sorgulanmak üzere Şam'a götürüldüğü" bilgisini verdiği ifade edildi. Suriyeli gazeteci Maya Naser ise Twitter hesabında, "Türk generalin, silahlı muhaliflerce Suriye'de kaçırılan 48 İranlı Şii hacıyla takas edilmesi için müzakerelerin sürdüğü"nü ileri sürdü. Türkiye Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Hürriyet'te çıkan bir haberde ise, ismi bildirilmeyen bakanlık yetkililerinin, "daha önce de spekülatif haberler yayımladığı bilinen Fars'ın sözkonusu haberinin de yalan olduğu" yönündeki açıklaması yer aldı.

Haberin asıl kaynağının el-Meyadin televizyonu olduğu gerçeğinin göz ardı edildiği dikkat çekerken, Hürriyet'in Fars haber ajansının haberlerinin yalan olduğu iddiası, konuyla ilgili haberinde, geçtiğimiz günlerde yakalanan sayıları 40'ı aşan silahlı muhaliflerin arasında Türk subaylarının da bulunduğu yönündeki iddiaların hatırlatılmasının yarattığı rahatsızlıkla ilgili olabileceği akla geldi...

http://haber.sol.org.tr/dunyadan/suriyede-bir-turk-generalin-tutuklandigi-iddia-edildi-haberi-58016