"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, September 15, 2016

ABD bayrakları astılar- DHA

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki Telabyad'da bazı evlerin çatısı ile sokaklara ABD bayrakları asıldı.

Suriye iç savaşının ardından önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 2014 yılı başında ise IŞİD denetimine geçen Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi, geçen yıl Haziran ayında PYD kontrolüne girdi. 

Kentin ele geçirilmesinin ardından Türkiye'den bakıldığında ilçenin bir çok yerine PYD flamaları asıldı. Ancak, bugün öğle saatlerinde Telabyad'ın Mumbatıh semtindeki üzerinde kum torbaları ile mevzi oluşturulan tek katlı binanın çatısında daha önce asılı olan PYD bayrağının indirilerek yerine ABD bayrağa asıldı. Tek katlı evin bulunduğu sokaktaki bir direğe de yine PYD üyelerinin aynı şekilde ABD bayrağı astığı görüldü.