"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, September 07, 2016

Beyaz Saray Suriye'de Uçuşa Yasak Bölgeye Karşı- VOA


Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Suriye'de bir uçuşa yasak bölge oluşturulması tartışmalarına ilişkin olarak, "ABD askeri kaynaklarının Suriye'de bir uçuşa yasak bölge için tahsis edilmesinin en iyi yol olduğuna kanaat getirmedik" dedi.
Rhodes, bu kaynakları IŞİD ve El Nusra'ya karşı kullanmayı tercih ettiklerini söyledi.
Başkan Barack Obama'nın Laos'u ziyareti sırasında burada gazetecilere brifing veren Rhodes, bir gazetecinin, "Cerablus'taki ilerlemelerden sonra Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan'dan Suriye'de bir uçuşa yasak bölge çağrıları geldi. Bu konudaki düşünceniz geçmiştekiyle aynı mı?" şeklindeki sorusunu yanıtladı.
Rhodes, "ABD askeri kaynaklarını IŞİD'e karşı ve El Kaide ile bağlantılı olduklarını ve dışa dönük planlamalar yaptıklarını gördüğümüz ölçüde El Nusra'ya karşı kullanmak istiyoruz" diye konuştu.