"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, September 06, 2016

Kalın: Erdoğan, Putin ve Obama ile Halep’i tekrar görüştü- Sputnik News


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G20’den ayrılırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama ile Halep’i tekrar görüştüğünü açıkladı. Kalın, Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin olarak, "Rusya bize tam destek verdi" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. 


Çin'de yapılan G-20 zirvesine değinen Kalın, "Terörle mücadele mülteci sorunu öne çıkan başlıklardı. 

Cumhurbaşkanımız ve diğer liderler bu konuyu etraflı bir şekilde ele aldılar" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı ikili görüşmelerde 15 Temmuz darbe girişimini ve FETÖ'yü anlattığını söyleyen Kalın, görüşmelerin çok verimli geçtiğini belirtti. Kalın, Suriye'de yaşanan gelişmeler ve Fırat Kalkanı operasyonu için ise şunları söyledi:


‘ABD VE RUSYA DEVLET BAŞKANI TAKDİRLE İZLEDİKLERİNİ İFADE ETTİ'

"Fırat Kalkanı operasyonu başarılı bir şekilde devam ediyor. DAİŞ mensupları sınırlarımızdan temizlendi. ABD ve Rusya devlet başkanı bunu takdirle izlediklerini ifade etti. Sınırlarımızın terör unsurlarından temizlenmesi konusunda tam mutabakat olduğunu gördük. O sınıra şimdi derinlik kazandırmak gerekiyor. ÖSO şu aşamada aşağı inerek asayiş yaratmaya çalışıyor.