"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, February 15, 2012

ABD Politikaları İle Kaide Hedefleri İlk Defa Buluşmuyorlar- SANA Türkçe

WASHİNGTON – ABD’li Anti War sitesi editörü John Glesr; ABD ve el-Kaide örgütünün Suriye’deki silahlı muhalefeti onayladıklarını aynı zamanda açıklamalarının dikkat çekici olduğunu dile getirerek bu konunun nasıl medya araçlarında, ana başlıklardan birini teşkil etmediğini sorguladı.

Glesr; Anti War.com sitesinde Pazartesi günü yayınladığı “ABD ve el-Kaide Suriye’ye karşı Birleşmiş” başlıklı makalesinde ABD’li yetkililerin Irak’taki el-Kaide bürosunun Suriye’ye girdiğini ortaya çıkaran belgeyi sızdırmasından kısa bir süre sonra Suriye'de silahlı terör gruplarının daha fazla silahlanarak saldırılarını yoğunlaştırmaya başlamaları ile el-Kaide örgütü lideri Eymen el-Zevahiri’nin Suriye hükümetini kınayan ve sözde muhalefeti destekleyen tutumunu ilan etmesi arasında birkaç günden fazla bir zaman bulunmadığına dikkat çekti.

ABD kongresinde kimi üyelerin açıkça, sözde Özgür Suriye Ordusuna silah ve eğitim desteği verilmesi çağrısında bulunduklarını belirten Glesr; ABD Savunma Bakanlığının Pentagon’da Suriye’ye karşı askeri müdahale seçeneklerini incelerken diğer yandan kongreste bulunan kimi senatörleri bu askeri saldırıyı yasallaştırmakla görevlendirildiğini aktardı...

http://www.sana.sy/tur/247/2012/02/15/400600.htm