"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, February 22, 2012

Özgür Ordu'nun Şeyhi: Biz, Muaviye'ye Tabii Olanlarız- İsra Haber


Suriye'nin Mezze bölgesinde düzenlenen ve çok sayıda Suriyelinin katıldığı gösteriye ilişkin tespitlerde bulunan Hamalı Selefi Alim Şeyh Adnan Arur, "Biz, Muaviye radiyallahu anha tabii olan kişileriz. Bununla da gurur duyuyoruz" dedi.

Şeyh Arur, 18 Şubat'ta Safa ve Visal başta olmak üzere Selefi çizgide yayın yapan bir çok televizyondan canlı yayınlanan konuşmasında şunları söyledi: "Evet! Nasıl ki Homs ehli, Halid Bin Velid'in torunlarıdır... Şam ehli de Muaviye'nin (r.a) torunlarıdır. Başımız dik! Kuran ve Nebevi Sünnet'in emrettiği üzere biz Muaviye'ye tabii olanlarız. Bununla da gurur duyuyoruz!"

Suudi Arabistan'da yaşayan Şeyh Arur, Suriye Devrimi öncesinde Şiilere karşı verdiği mücadelesiyle tanınmaktaydı. Şeyh Arur'un bazı Suriyeli devrimcilerin yanı sıra Suriye Ordusu'na karşı silahlı eylemler düzenleyen Özgür Suriye Ordusu'nun üst düzey subayları üzerinde etkin rol oynadığı bilinmekte. Öyle ki Şeyh Arur, Suriye Ordusu'ndan ayrılan subayların rütbesini terfi ettirme yetkisini kendisinde görebilmekte...

http://www.israhaber.com/ozgur-ordunun-seyhi-biz-muaviyeye-tabii-olanlariz-14198-haberi.html