"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, February 15, 2012

El Kaide ile işbirliği yapan liderler! (Arslan Bulut- Yeni Çağ)

Hillary Clinton ile Ahmet Davutoğlu’nun görüşmesinden ve diğer verilerden ortaya çıkan gerçek şudur. ABD, Suriye’ye askeri müdahalede bulunmak için formül arıyor. Mesela “barış gücü göndermek” fikri bunlardan biridir. Rusya, barış gücüne karşı çıkmadı ama bunu Suriye’nin onayı ve ateşkes ilan edilmesi şartlarına bağladı.

Bir ateşkesten söz edildiğine göre, ortada çarpışan taraflar var. Bunu biz biliyoruz da dünya kamuoyu, ABD, İngiltere, İsrail ve Türkiye’nin yöneticileri tarafından aldatılıyor. Beşşar Esad “kendi halkını katleden zalim” olarak gösteriliyor. İyi de Suriye askerleri ile silahlı çatışma yapanlar kimdir? Silahları kim veriyor onlara?

***

Bu konuyu, son Suriye gezimizde Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Dr. Faysal Miktat’a sormuştum? Miktat, “El Kaide örgütü, liderleri El Zevahiri’nin ağzından Suriye’de bulunduklarını ve eylemleri desteklediklerini açıklamıştır. Yine Müslüman Kardeşler Örgütü eylemlerin içindedir. Bunlar uyuşturucu ve mafya örgütleriyle de işbirliği içindedir. Eylemci olarak, genel afta çıkmış, eski mahkûmları kullanıyorlar. Kendilerini dindar olarak tanıtan ama gerçekte dini dar olan kimselerden para yardımı alıyorlar. Ağırlıklı olarak silahlar Irak’tan, Lübnan’dan, Ürdün’den ve kısmen de Türkiye’den geliyor. Bunların resmi kurumlarla ilişkisi yok elbette ama teröristlerin ellerinde gelişmiş teknolojik araçlar, uydu telefonları ve bilgisayarlar var” diye cevap vermişti.

Ve El Kaide lideri El Zevahiri son açıklamasında da Suriye muhaliflerinin yanında olduğunu söyledi. Ee, AKP iktidarı da ABD, İngiltere ve İsrail yönetimleri ile birlikte muhaliflari destekliyor! Bu bir terör suçu değil mi?

El Kaide nedir? El Kaide, CIA’nın, Müslüman ülkelere askeri müdahale gerekçesi oluşturmak için kurduğu ve yönettiği bir örgüttür. Afganistan ve Libya’ya müdahale gerekçesini de El Kaide oluşturdu. Suriye yönetimini düşürmek için de El Kaide’yi kullanıyorlar...

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=21724