"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, February 17, 2012

Çok ilginç bir belge: Suriye’de örtülü operasyonlar (Ümit Özdağ- Yeni Çağ)

Kanada merkezli www.globalresearch.ca bütün dünyadan muhalif uluslararası ilişkiler uzmanlarının yazdığı bir internet sitesi. Yaygın medya ve küresel sistem ile bütünleşmiş medyada okuyamadığınız makaleleri burada okuma imkanınız var. 7 Şubat 2012’de Felicity Arbuthnot’un yayınlamış olduğu 1957 senesinden kaynaklanan bir İngiliz istihbarat raporu sanki bugünlere ışık tutuyor.

2003’de ABD’nin Irak’ı işgali sırasında Londra’da bir araştırmacı tarafından gün ışığına çıkarılan belgeye göre dönemin ABD Başkanı D. Eisenhower ile İngiliz Başbakanı H. Macmillan, Suriye’nin Batı yanlısı komşuları tarafından işgaline neden olacak sahte sınır çatışmalarını çıkarmak için bir CIA-MI6 planına onay veriyorlar. Belge Eylül 1957’de Washington’da hazırlanıyor.

Belgede yer alan bir cümle şöyle: “Özgürlükçü güçlerin eylemlerini kolaylaştırmak için rejimin örgütlenme ve doğrudan askeri eylem kapasitesinin azaltılmasıamacı ile ...arzu edilen sonucu en kısa zamanda almak için, bazı kilit şahsiyetler öldürülmelidir.” Öldürülmesinden bahsedilen kişiler, başkan Şukrü el Kuwatlı, askeri istihbaratın başkanı Abdülhamid Sarraç, Genelkurmay Başkanı Afif el Bizri, ve Komünist Partisi Genel Sekreteri Halit Bakdaş bulunmaktadır.

Belgede devam ile şöyle denmektedir:  "Suriye’deki iç huzursuzluğun artırılması için gerekli siyasal karar alındığında CIA ve MI6 Suriye’deki elemanları aracılığı ile sabotajlara başlayacaktır.” ... “Olayların Şam’a yoğunlaşmasından kaçınılmalıdır ve Suriye rejiminin kilit isimlerinin kişisel korumalarını artırmalarına neden olacak eylemlerden kaçınılmalıdır.” Suriye, “komşu hükümetlere karşı komploların, sabotajların ve şiddetin merkezi olarak gösterilmelidir... CIA ve majestelerinin gizli servisi MI6 hem psikolojik hem de örtülü operasyon kapasitelerini tansiyonu yükseltmek için kullanmalıdır.” ... “Belirli ölçülerde korku, ...sınır ihlalleri ve başlatılan sınır çatışmaları, İngiliz mandasındaki Ürdün ve Irak’ın müdahalesi için gereken nedeni oluşturacaktır."...

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=21747