"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, August 25, 2014

Obama'ya IŞİD'e karşı harekete geçmesi çağrıları artıyor- WSJ

WASHİNGTON- ABD Başkanı Barack Obama, kendi ülkesi ve Ortadoğu'da IŞİD'e karşı saldırılarını artırması yönünde baskıyla karşılaşırken, kendi partisi içinde ve Avrupa müttefikleri arasındaki isteksizlik de göze çarpıyor.
Obama'nın mücadeleyi genişletmeye karar vermesi hâlinde Suriye'ye hava saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde öne çıkan seçeneklerin etkisi sınırlı. Suriye'ye saldırı için öne çıkan seçenekler, IŞİD'in Amerikalıları tehdit etmesine ve Irak'taki birliklerine destek vermesine imkan veren hamlelerinin önlenmesini öngörüyor. Yetkililer, IŞİD'i ortadan kaldıracak ve Suriye'deki büyük savaş gücünü yok edecek bir plan beklentilerini önemsemiyor.
IŞİD'in Suriye'deki kazanımları ve geçtiğimiz hafta ABD'li bir gazeteciyi infaz etmesini değerlendiren Cumhuriyetçiler, daha agresif bir duruşa yönelik çağrılarını artırdı. ABD ordusu pazar günü Irak'ta iki hava saldırısı daha düzenlediklerini açıklarken, ABD'deki Cumhuriyetçiler, Suriye'de hava saldırıları yapılmasını da kapsayan daha kararlı bir askeri operasyon çağrısında bulundu.
http://www.wsj.com.tr/article/SB10001424052970204707304580113244013599872.html