"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, December 11, 2015

Silahlı gruplara daha fazla koltuk- Al-Jazeera Turk

Suriyeli muhalifler, rejimle müzakereye oturacak heyette uzlaştı. Ahrar-u Şam, önce müzakerelerden çekildi, ancak oluşturulan 'Yüksek Komisyon'da silahlı gruplara ayrılan üye sayısı artınca bildiriye imza attı. Esed'in geçiş sürecinden önce görevi bırakması taleplerini yineleyen muhalifler, BM denetiminde bir ateşkese de sıcak bakıyor.


8 Aralık'ta Riyad'da toplanan çok sayıda Suriyeli muhalif grup, Esed rejimiyle müzakereler için yeni bir mekanizma geliştirdi. Farklı siyasi ve askeri gruplar bir Yüksek Komite çatısı altında toplanacak. Komite 32 kişiden oluşacak, üçte biri silahlı grupları temsil edecek. Bunlardan 9’u SMDK, 5'i Esed rejiminin muhalefet olarak kabul ettiği Koordinasyon Komitesi, 10’u silahlı gruplar tarafından atanacak. Kalan 8 kişi ise bağımsızlardan olacak. Muhaliflerin sözcüsü ve genel sekreteri de olacak.
18 Aralık'ta New York'ta düzenlenecek Suriye konferansı öncesi toplanan Suriyeli muhalifler, rejimle müzakere masasına oturacak heyeti de belirtti. Heyetin 15 kişiden oluşması kararlaştırıldı.