"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, October 12, 2016

Suriye için iki günde iki toplantı- Al-Jazeera Turk

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsviçre’nin Lozan kentinde ABD, Rusya, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve İran dışişleri bakanlarının toplanacağını açıkladı. Cumartesi günü toplanması beklenen zirvede, Suriye’deki iç savaşı durdurmak için atılacak adımlar ele alınacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumartesi günkü toplantıdan sonra Pazar günü Londra’da Suriye krizinin çözümü konusunda uluslararası bir toplantı daha yapılacağını duyurdu. Bakan Kerry’nin yapacağı ziyaretlere dair detaylı bilginin paylaşılmadığı açıklamada, “Bakan Lozan’da önemli müttefiklerimizin dışişleri bakanları ve Londra’da ise bölgesel ve uluslararası önemli müttefiklerle bir araya gelerek, şiddetin azalması ve insani yardımların ulaşımı dahil üzere çok taraflı olarak Suriye krizinin çözümü konularını ele alacak” ifadesine yer verdi.

ABD ve Rusya uzun bir müzakere sürecinden sonra 9 Eylül'de Suriye'de ateşkes uygulanması konusunda anlaşmıştı. 12 Eylül'de yürürlüğe giren ateşkes ABD'nin Suriye'de Esed rejimine ait güçleri bombalaması ve Rusya ile rejimin Halep'te insani yardım konvoyunu hedef almasından sonra çökmüştü. 19 Eylül'den bu yana Halep yoğun bombardıman altında. En az 400 sivil öldü, yüzlerce kişi yaralandı.