"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, October 24, 2016

Erdoğan: Putin’in desteğine ihtiyacım var- Al-Jazeera Turk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgede teröre karşı ortak mücadelede saygıdeğer kıymetli dostum Putin’in desteğine ihtiyacım var. Bu alanda Rusya ile işbirliğimiz için biz gereken her adımı atmaya hazırız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rus devlet televizyonu Rossiya-1’de yayınlanan programda soruları yanıtladı. Ortadoğu’daki 'terörle mücadele' sürecine değinen Erdoğan, "Bu bölgede teröre karşı ortak mücadelede saygıdeğer kıymetli dostum  Putin’in desteğine ihtiyacım var. Bu alanda Rusya ile işbirliğimiz için biz gereken her adımı atmaya hazırız" ifadelerini kullandı

'24 Kasım talihsiz bir olay, soruşturma devam ediyor'

24 Kasım’da Türk hava sahasını ihlal ettiği için Rus savaş uçağının düşürülmesine değinen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Olayla ilgili konuyu mektubumda da dile getirdim. Olayın bizler için de üzücü olduğunu ve talihsiz bir olay olduğunu ifade ettim. Suriye topraklarındaki bu olayla bağlantısı olanlar yakalanarak mahkemeye verilmiş bulunuyor. Soruşturma devam ediyor. Şu anda Rus pilotun ölümüne neden olan kişi cezaevinde. Bu talihsiz olayın üzerinden sekiz aydan fazla bir süre geçti."