"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, October 08, 2016

Rusya, Fransa'nın BMGK'ya sunduğu Suriye tasarısını veto etti- Sputnik News


Fransa tarafından BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan ve Suriye'nin Halep kenti üzerindeki uçuşların durdurulması önerisini içeren tasarı, Rusya tarafından veto edildi.

Rusya, Fransa'nın 'Halep'teki çatışmaların ve kente yönelik hava operasyonlarının durdurulması' önerisini içeren tasarısını veto etti.

Tasarının oylanacağı oturum öncesinde bir açıklama yapan Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, Fransa'nın tasarısının 'Rusya tarafından veto edilmek için tasarlandığını' söylemişti. Rusya'nın tasarına benzer unsurlar taşıyan BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın önerisinin BM tarafından kabul edilmesini umduğunu söyleyen Çurkin, hem Rusya hem de Fransa'nın tasarısının veto edileceğini tahmin ettiğini de not düşmüştü. 



Öte yandan Rusya, Fransa tarafından hazırlanan taslağa, gündeme geldiği ilk günden bu yana karşı çıkmıştı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, "Fransa'nın karar tasarısı bizim açımızdan kabul edilemez bir sıra madde içeriyor ve insani alanı aşırı biçimde politize ediyor. Tasarı, Suriye hükümetine yani Rusya’ya ek baskı yapmaya yönelik" derken, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da "Washington ve Paris giderek aklıselimden uzaklaşıyor" yorumunda bulunmuştu