"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, October 07, 2016

Kerry: Suriye rejimi ve Rusya hakkında savaş suçları soruşturması açılmalı- Al-Jazeera Turk

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, sivillerin ve hastanelerin bombalanması nedeniyle Esed rejimi ve Rusya hakkında savaş suçları soruşturması açılması gerektiğini söyledi.

Jean-Marc Ayrault ile Washington'daki görüşmesi öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de sivillerin ve hastanelerin bombalanması nedeniyle Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya'ya tepki gösterdi. 

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "Dün gece rejim güçleri bir başka hastaneyi vurdu, 20 kişi hayatını kaybetti ve 100 kişi yaralandı. Rusya ve rejim, neden hastaneleri, tıbbi tesisleri, çocukları ve kadınları hedef aldıkları konusunda dünyaya bir açıklamadan daha fazlasını borçlu" dedi.

Kerry, sivillerin ve hastanelerin bombalanması nedeniyle Esed rejimi ve Rusya hakkında savaş suçları soruşturması açılması gerektiğini söyledi.

Bunların "yanlışlıkla yapılan saldırılar" olarak değerlendirilemeceğini vurgulayan Kerry, bu hedeflerin sivillere korku salmak için kasten seçildiğini belirtti. John Kerry, "Bunlar savaş suçuyla soruşturulmak için yeterli sebeplerdir. Bu saldırıları gerçekleştirenler yaptıkları bu hareketlerden dolayı sorumlu tutulmalıdır" diye konuştu.