"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, October 10, 2016

Türk akımı imzalandı- Al-Jazeera Turk

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Başkanı Vladimir Putin, Mabeyn Köşkü'nde Rus gazını Türkiye'ye getirecek Türk Akımı projesinin hızlandırılması mutabakatı imza töreninde bulundu. İki ülkenin liderlerleri, 1 saat 40 dakika süren heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısında tüm alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık olduklarını açıkladı. Türkiye Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak'ın Türk akımı projesini imzalamasının ardından Erdoğan şu açıklamayı yaptı;

"Sayın Başkan ile dolu dolu bir gün geçirdik. Sonunda bu anlaşmalar imzalanacak noktaya geldi ve imzalar konuldu. Birçok alanda, savunma sanayii ile ilgili olsun, ticari, kültür, bundan sonraki süreçte bu ilişkilerimizi geliştireceğiz. Üst düzey istişari konsey toplantısı ile ilgili talimatları verdik. Yıl sonu ya da önümüzdeki yıl bu görüşmelerimizi gerçekleştireceğiz. Bu arada karma ekonomik komisyon toplantısı da aciliyet gerektirmesi sebebiyle burada gerçekleştirilecek. Tabi çok da hassa bir konu, bölgedeki gelişmeler. Suriye konusunu etraflıca ele alma imkanımız oldu. Fırat Kalkanı operasyonunu kendileriyle görüştük. Fırat Kalkanı konusunda ne gibi işbirlikleri yapabileceğimizi görüştük. Özellikle Halep'te ne gibi insani adım atabiliriz ki oradaki insanlar bu durumdan kurtulsunlar. Bu konuda karşılıklı olarak görevlendirmelerimizi yaptık. Dışişleri Bakanalarımız, Genelkurmay Başkanlarımız ve İstihbarat Başkanlarımızın görüşmesiyle bu konuda bir noktaya varılacaktır. Türk akımı konusunda aramızda değerlendirme yaptık. Türk akımının hızlandırılması konusunda da imzayı attık. Bir diğer husus Akkuyu nükleer santrali. Burayla ilgili olarak da bundan sonraki sürecin hızla ilerlemesi için mutabakatımız net. Zaman kaybının önümüzdeki süreçte telafi edileceği inancındayım."