"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, October 17, 2016

'Rusya'nın Tartus üssü anlaşmasının süresi 49 yıl olacak'- Sputnik News


Rusya'nın, Suriye'nin Tartus kentindeki askeri tesisinin kalıcı bir üsse dönüştürülmesine izin verecek anlaşmanın bir ay içerisinde Rus parlamentosunun alt kanadı olan Duma'ya sunulacağı belirtildi.

Rus parlamentosundan bir kaynak Sputnik'e demecinde, "Anlaşma bir ay içerisinde onaylanmak üzere Duma'ya sunulacak" dedi.

Kaynak, Tartus'ta bir Rus donanma üssü kurulmasına ilişkin anlaşmanın süresinin 49 yıl olacağını bilgisini de verdi. Kaynak, "Tartus'la ilgili anlaşma süresiz olmayacak. 49 yıldan bahsediliyor" ifadelerini kullandı. 



Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Nikolay Pankov geçen hafta Tartus'ta kalıcı bir donanma üssü kurmaya karar verdiklerini açıklamıştı. Üsle ilgili belgelerin hazırlandığını belirten Pankov, bu belgelerin ilgili bakanlıklar tarafından onaylanması ardından Rus parlamentosuna getirileceğini söylemişti.