"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, August 30, 2011

Deyrezzor ve Cisreşşuğur'daki Eylemlerini Anlattılar- SANA Türkçe


ŞAM – Silahlı terör gruplarından birinin üyesi Terörist Yusuf Şalan el-Yusuf, mensup olduğu grupla birlikte Deyrezzor’da asayişi koruma güçlerinden birinin nasıl vahşice katledip cesedini parçaladıklarını itiraf etti.

Suriye Televizyonu’nda dün yayınlanan itirafında el-Yusuf, Deyrezzor’a bağlı el-Cubeyra mıntıkasından ve serbest bölgede çalışan bir işçi olduğunu söyleyerek kendini tanıttı.

Mahallede oturdukları bir esnada birden dinamit patlaması ve yoğun bir kurşun ateşi sesi işitmeleri üzerine neler olduğunu soruşturunca “orada asayişi koruma güçlerinden biri var” yanıtı aldıklarını söyleyen el-Yusuf sözlerini şöyle sürdürdü:

Kalabalık bir grupla oraya gittik. Eve dinamit, av silahları ve Rus tipi taramalı silahlarla tamamen yanıncaya kadar ateş ettiler.

Daha sonra eve girdik ve evin damına çıktık. Dam ile çatı arasında gizlenen aba giyinmiş bir adam gördük. Yanına yaklaşarak teftiş ettik. Arkadaşım cebinden maket bıçağını çıkararak adamı ayağından yaraladıktan sonra evin damından aşağıya, sokağa attı.

Aşağıdakiler ellerinde tabancalar, Rus tipi otomatik silahlar, bıçak, satır ve kazma gibi çeşitli silahlar vardı. Adam yere düşer düşmez silahlarıyla ateş etmeye vurmaya başladılar. Ben de özel bıçağımla ölünceye kadar bıçakladım...