"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, November 28, 2011

Arap Ligi Dün Aldığı Kararlarla Suriye ile Tüm Kapıları Kapattı- SANA Türkçe



ŞAM – Dışişleri ve Gurbetiler Bakanı Velid el-Maullim; Arap Liginin Suriye'ye ilişkin aldığı kararların ardından dün basın konferansı düzenledi.

Basın konferansında Muallim; Suriye'de silahlı terör gruplarının bulunduğunu kabul etmeyen ve masum insanlar arasında vahşet ve dehşet saçan bu silahlı grupları görmezden gelen Arap Ligi ve Arap Dışişleri bakanlarına terör gruplarının Suriye'nin muhtelif bölgelerinde gerçekleştirdikleri çirkef eylemlerine ilişkin bir video kesiti sundu.

Muallim; Arap Liginin dün Suriye'ye ilişkin aldığı kararlarla Suriye ile tüm kapıları kapattığını söyledi.

Arap Ligindeki bir kısım üyelerin Suriye'deki durumları uluslararası alanlara taşımaya çaba harcadıklarını kaydeden Muallim; Suriye ordusunun sivil insanları korumak için büyük fedakarlıklarda bulunduğunu ve şehitler verdiğine dikkat çekerek bu tarafların ordudan şiddete son vermeyi talep ettiklerini açıkladı.

uallim; böyle bir talepte bulunmalarıyla orduya asılsız ve zalim bir iftirada bulunduklarını, masum sivillere, özel ve kamu mülklere saldıran terör gruplarını görmeleri gerektiğini belirtti.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Muallim; Suriye'nin Doha’da anlaşmaya varılan Arap çalışma planına bağlı olduğunu yeniden belirterek, bu anlaşmadan sapanların Arap Ligi ve bakanlar Komisyonu olduğunu vurguladı.

Muallim; başkalarının sesini duymak istemedikleri için Suriye'nin Arap Ligindeki üyeliğini askıya aldıklarını söyledi.

Arap bakanlar Komisyonunun Suriye'ye sunduğu protokol taslağının Suriye'nin ulusal egemenliğine saygısızlık içerdiğini ifade eden Muallim; bu protokolün boyunduruk protokolü olduğunu söyledi...