"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, November 15, 2011

Basın Konferansında Muallim Bir Çok Konuya Işık Tuttu- SANA Türkçe



ŞAM – Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el-Muallim Suriye'nin; bir yandan komplonun hacmini, diğer yandan da karşı koymada tüm bileşenleriyle halkının birlik-beraberlik önemini idrak etmesi nedeniyle reform, diyalog ve vatandaşların akan kanını durdurma konularında her zaman tam bir açıklıkla hareket ettiğini söyledi.

Şam’da dün düzenlediği basın toplantısında Muallim; Suriye yönetiminin, sivil barışçıl ortamda diyalog ve reformları Suriye ve Suriye vatandaşlarına temenni ettiği onurlu yaşamın temelleri olarak gördüğüne işaret etti. Dolayısıyla buna istinaden, diyalogu etkinleştirme ve reform sürecini desteklemede her hangi bir katkı için tüm dost ve kardeş taraflara açık bir politikayla hareket ettiğini belirtti.

Çin ve Rusya'nın Tutumuna Güveniyoruz

Suriye halkının teşekkür ve minnettarlığıyla karşılanan Rusya ve Çin tutumlarının, Suriye'nin sürekli koordinasyon ve işbirliği içinde olduğu müddetçe değişmeyeceğine işaret eden Muallim; Suriye halkını, krizin uluslararası boyutlara taşınması ve Libya senaryosunun tekrarlanmasından endişe duymamasına çağırdı.

Muallim; krizde tırmandırmanın olmadığını, tam aksine sonuna doğru yönelmenin olduğunu söylerken; Suriye'nin krizden kaçmaya değil de çözümü hedefinde çabalarını odaklaştırdığını belirtti.

Milyonlarca vatandaşın istisnasız tüm illerde meydanlara dökülmeleriyle tüm dünyaya Suriye halkının mevcut olduğu mesajını verdiğine dikkat çeken Muallim; aynı zamanda Arap Liginin kararını protesto ettiğini, kınadığını ve mücadeleye hazır olduğunu belirttiğine işaret etti.

Suriye'nin Çağrısını Yeniledi

Muallim Suriye Arap Cumhuriyetinin yayınladığı bildiriyi yeniden vurgulayarak; kabul ettiği Arap Girişiminin tüm eksikliklerine ve boşluklarına ilaveten hükümet ile Arap Komisyonu arasında sağlanacak uzlaşmayla belirlenecek uygulama mekanizmalarından yoksun olmasına rağmen Suriye'nin hala bu girişimde krizin çözümü için uygun bir çerçeve gördüğünü belirtti.

Arap Liginin 12-11-2011 tarihinde bakanlar düzeyinde düzenlediği oturumda Suriye'ye ilişkin aldığı kararın Arap Liginin misak ve yasallığına aykırı olduğunu ifade eden Muallim; Arap Liginin üstüne dayandığı ve Suriye'nin de aralarında bulunduğu ülkelerin belirlediği misak ve ilkelere ne derecede uygun olduğu konusunda kısır bir tartışmaya girmekten uzak bir şekilde Arap Girişiminin hala çözüm için uygun bir çerçeve oluşturabileceğini açıkladı...