"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, November 17, 2011

Temsilciliklere Saldıranlar Hakkında Yasal İşlemler Yapılacak- SANA Türkçe

ŞAM – İçişleri Bakanlığı dün yayınladığı bir beyanda; Suriye'nin, diplomatik temsilciler ve binalarının korunmasına ilişkin başta Viyana anlaşması olmak üzere uluslararası tüm anlaşmaların hükümlerine bağlı kalmaya büyük bir özen gösterdiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı beyanında bu bağlamda; diplomatik temsilcilik binalarına girmeye çalışan, saygısızlıkta bulunan yada her hangi bir şekilde bu temsilciliklere zarar vermeye kalkışanların hakkında kanuni icraatlar alınacağını ve hakkettikleri cezaları alacaklarını belirtti.

SANA’nın bir nüshasını aldığı beyanda; İçişleri Bakanlığının, tüm emniyet müdürlükleri ve ilgili kurumlardan diplomatik temsilciliklerin en iyi şekilde korunmaları için gerekli tüm icraatları alma talebinde bulunduğu ifade edildi. Aynı zamanda; Suriye Arap Cumhuriyetinde bulunan tüm diplomatik temsilciliklerine her hangi bir vatandaşın izinsiz girmesini engelleme direktiflerinde bulunduğu kaydedildi.