"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, May 05, 2013

İsrail’in ikinci Şam saldırısının ayrıntıları- YDH

YDH-Haberini isminin açıklanmasını istemeyen Suriyeli kaynaklara dayandıran Rusya el-Yovm televizyonu, İsrail’in füze saldırılarında Suriye Cumhuriyet Muhafızlarının Cemraya, Kudsiya ve Hame bölgelerindeki 14. Ve 105. Tümenlerinin hedef alındığını bildirdi.
İsrail saldırısında 14. Tümene bağlı mühimmat deposuyla Cemraya araştırma merkezinin de vurulduğu bildirildi.
Yerel kaynaklar, İsrail saldırılarında yaklaşık 300 Suriyeli’nin hayatını kaybettiğini veya yaralandığını belirterek yaralıların Muvasat, 601. Askeri hastane, Esed Üniversitesi Hastanesi ve el-Müctehid hastanelerine kaldırıldığını açıkladı.
El-Hakika haber ajansı ise İsrail saldırısında 43 askeri üssün ve araştırma merkezinin hasar gördüğünü belirterek vurulan yerlerden birinin uzun menzilli Scud füzelerinin saklandığı bir depo olduğunu bildirdi.
Amerika’nın Arapça yayın kuruluşu el-Hurra’ya demeç veren Amerikalı bir askeri kaynak da İsrail’in Suriye’nin batısından Hizbullah’a nakledilmekte olan Rus yapımı karadan havaya füzeleri vurduğunu iddia etti.

http://www.ydh.com.tr/HD11796_israilin-ikinci-sam-saldirisinin-ayrintilari.html