"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, May 14, 2013

Suriye ve Türkiye Halkı Arasındaki İlişkileri Hedef Alıyor- SANA Türkçe

ŞAM – Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti; Türkiye'nin Reyhanlı İlçesinde sivil insanları hedef alan bombalı terör eylemlerini kınayarak; bu gibi çirkef suçların terör olgusunun bölgede yayılmasının direk sonucu sayıldığını, Türkiye ve Suriye halkları arasındaki ilişkileri sabote hedefli olduğunun altını çizdi.
 
Hükümet bugün yayınladığı ve SANA’nın bir nüshasını aldığı beyanında; bu korkak ve çirkef terör eylemlerine ilişkin Suriye'ye yönelik yapılan tüm suçlamaların kesinlikle hiç bir aslı gerçeği olmadığına vurgu yaptı. Bu terör eylemlerinin Suriye'nin ahlaki ve siyasi sistemine ilaveten uluslararası sorumluluklarıyla tamamen çeliştiğine dikkat çeken hükümet; Suriye ve Türkiye halklarının Türkiye'deki hükümetin teröre destekte izlediği politikaların bedelini kanlarıyla ödediklerini vurguladı.
 
Hükümet beyanında ayrıca; Suriye ve Türkiye arasındaki ortak sınır bölgelerindeki durumların aldıkları bu halden tamamen Türkiye hükümetinin sorumlu olduğunu ifade ederek, Türk hükümetinin bu bölgeleri teröristlerin karargah ve geçit merkezlerine dönüştürdüğünü belirtti. Beyanda Türkiye hükümetinin aynı zamanda Türkiye topraklarını Suriye'de masum kanları akıtan ve her türlü vahşette bulunan teröristlere gereken tüm desteği temin ettiğini ekledi.
 
Beyanının sonunda Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti; reyhanlı patlamalarında şehit düşenlerin ailelerine ve kardeş Türkiye halkına taziyelerini takdim ederek, yaralılara da acil şifalar diledi.

http://sana.sy/tur/236/2013/05/14/482123.htm