"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, February 02, 2015

Kıyamete kadar savaş (Mehmet Serim- YDH)

YDH Suriye Temsilcisi Mehmet Serim, Hizbullah’ın Şeba operasyonunun bölgede yarattığı yeni dengeleri ve İsrail müdahalelerinin bölgeye yönelik etkilerini yazdı.

Suriye’deki savaşın taraflarından biri olan İsrail’in 2013 başından bu yana sürdürdüğü saldırılarının sonuncusu olan 18 Ocak Kuneytra saldırısı ve ardından gelen Hizbullah’ın Şeba saldırısı ile Nasrallah’ın konuşması bazı noktaları yeniden hatırlamamız gerektiğini ortaya koydu.

Suriye’nin küresel çapta devam eden bir hesaplaşmaya sahne olduğu, başta inkar edenler için bile artık çok açık. (Erdoğan ve Davutoğlu hariç; onlar hala mezhep savaşı olduğunu sanıyor)
Bu hesaplaşmanın taraflarını kaba bir şekilde iki blok altında görebiliriz:

1) ABD, AB, İsrail, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar, Nusra, IŞİD ve Suriye’de savaşan diğer bazı örgütler ile Lübnan’da 14 Mart Hareketi.

2) Rusya, Çin, İran, Suriye, Lübnan’da Hizbullah, Filistin’de direniş örgütleri.