"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, February 10, 2015

Suriye Terörü Destekleyen Koalisyonla Olamaz.. “IŞİD” İdeolojisinin Kaynağı Vahhabiliktir- SANA Türkçe

ŞAM – Cumhurbaşkanı Beşşar Esad BBC NEWS televizyon kanalının kendisiyle düzenlediği ve bugün yayınladığı röportajda, Suriye’nin baştan beri terörle mücadele ve ulusal düzeyde diyalog yapma kararı aldığını belirtti.
Esad, Suriye’nin terörü destekleyen koalisyonla olmasının mümkün olmadığını çünkü koalisyonun oluştuğu ülkelerin veya çoğunun terörü destekleyen ülkeler olduğunu bizim için önemli olanın; Bağımsız olmak ve çıkarlarımıza karşı çalışan kukla olamayacağımızdır” dedi.
Cumhurbaşkanı Esad, “IŞİD” ve Kaideye bağlı diğer terör örgütlerinin ideoloji kaynağının Suudi Arabistan’da yönetimi elinde bulunduran ailenin desteklediği Vahhabiler olduğunu, söz konusu memleketteki toplumun IŞİD’e ve onun ideolojisini kabul etmeye daha meyilli olduğunu vurguladı.
Röportajın Tam Metni
BBC NEWS Sprcial’e hoş geldiniz.. Ben Jeremy Bowen.. Şu anda Cumhurbaşkanlığı Sarayında Şam’dayım.. Şam Kentine panoramik bir şekilde bakan kompleksteyiz.. Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile bir araya geldiğimiz mekan.
Birinci Soru
Sayın Cumhurbaşkanı.. Suriye’nin geniş bölümleri üzerindeki hakimiyeti kaybettiniz. Kendilerini “İslam Devleti” olarak adlandıran cihadi bir grup ortaya çıktı.. bu savaşta belki de 200 bin Suriyeli yaşamını yitirdi.. Milyonlarcası da evinden oldu.. Birleşmiş Milletler Suriye temsilcisi Stafan De Mistura Suriye’deki durumu, 2. Dünya harbinden bu yana dünyada en büyük insanlık krizi olarak nitelendirdi. Suriye başarısız bir ülke haline mi geldi?
Cumhurbaşkanı Esad: Hayır. Devlet kurumları halen Suriye halkına yönelik vecibelerini yerine getiriyor. Başarısız bir ülkeden bahsetmek mümkün değil. Hakimiyeti kaybetmekten söz etmek ise tamamen değişik bir durum. Olanlar dışarıdan gelen teröristler tarafından bir işgalin bulunmasıdır. Hükümet ise ülkeyi korumak ve bu teröristlerle savaşma vecibesini yerine getiriyor.