"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, January 29, 2016

Suriye muhalefeti Cenevre'ye gidiyor- Al-Jazeera Turk

Riyad'da 4 gündür toplantı hâlinde olan ve Birleşmiş Milletler 'hava saldırılarını, kuşatmaları ve insani yardımlara engelleri durdurmayı' garanti etmezse Cenevre'ye katılmayacaklarını söyleyen Suriyeli muhalifler, BM'nin kendilerine güvence verdiğini ve Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılacaklarını açıkladı.
Ancak Cenevre'ye gelecek olan heyet, pazarlık için değil, BM'nin insani yardım,bombardımanın durması gibi konularda ne yapacağını görüşmeye geleceğini söyledi. Suriye Yüksek Müzâkere Heyeti, Suriye rejimi ile siyasi süreç görüşmelerinde ise yer almayacağını söyledi.
Heyet sözcüsü Munzer Makus, "Muhalefet duruşunu değiştirmedi. Cenevre'ye gideceğiz fakat rejim bizim insani taleplerimizi karşılamayı kabul etmedikçe görüşmelere katılmayacağız. Biz bu konuların ve siyasi geçiş sürecinin görüşmelerde konuşulacağına dair bugün garanti aldık. Bu taleplerin sahada gerçekleştiğini görmeden hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz" dedi.