"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, February 11, 2017

Rusya: Suriye ordusu Türkiye ile anlaştığımız geçici sınıra ulaştı- Hürriyet

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriyeli muhalif unsurların El Bab'a girdiği saatlerde Rusya'dan son dakika haberi geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, "Suriye ordusu, Türkiye ile daha önce kararlaştırılan geçici sınır çizgisine ulaştı" ifadesini kullandı.

Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde olan stratejik öneme sahip El Bab bugün Türkiye'nin desteklediği unsurlar batıdan girerken, Suriye rejimine bağlı güçler de kasabanın 1 km. güneyindeki Tadif'i ele geçirdi.

Akşamüstü Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye ordusunun Tadif'te 650 DEAŞ'lı teröristi, iki tankı, dört zırhlı personel taşıyıcıyı, 18 ağırlı silahlı arazi aracını etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Açıklamanın şu cümlesi de dikkat çekti: "Başarılı Tadif operasyonuyla Suriye hükümet kuvvetleri, Türkiye ile daha önce anlaşmaya varılan ve ÖSO ile geçici sınırı belirleyen çizgiye ulaşmış oldu" dedi.

Rusya, çatışmadaki tarafların nerede duracağını belirleyen ve "demarkasyon çizgisi" olarak da bilinen geçici sınır hattı konusunda Ankara ile varılan anlaşmanın detaylarına değinmedi.