"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, February 21, 2017

Rusya’dan Mistura’ya tepki- Al-Jazeera Turk

Suriye’deki krize bir siyasi çözüm bulmak amacıyla 23 Şubat’ta Cenevre’de başlayacak görüşmelerde muhalifleri temsil edecek isimler, Rusya ile BM arasında gerginliğe neden oldu. Rusya, Moskova Platformu adıyla bilinen Suriyeli muhaliflerin ve PYD'nin BM tarafından Cenevre görüşmelerine davet edilmemesini eleştirdi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadi Gatilov, Moskova Platformu adıyla bilinene Suriyeli muhalif grubun Cenevre’ye davet edilmemesini eleştirdi. Rus İnterfax haber ajansına konuşan yetkili, “Maalesef, de Mistura BM’nin 2254 sayılı kararın maddelerini yerine getiremedi. 23 Şubat’ta Cenevre’de gerçekleştirilecek Suriye görüşmelerinde muhaliflerin tüm kesimlerine eşit temsilcilik hakkı verilmedi. Bu da dünkü açıklamalarda söylendiği gibi Moskova Platformu gibi bazı muhalefet kesimlerinin Cenevre’ye katılmamasına yol açtı" dedi. Gatilov, 'Suriye Kürtleri' olarak ifade ettiği PYD'nin de davet edilmemesine itirazları olduğunu söyledi.