"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, October 25, 2018

IŞİD'in Süveyda kırsalında kaçırdığı Dürzilerden 10'u kurtarıldı- Sputnik News

IŞİD tarafından Suriye’nin Süveyda bölgesinde kaçırılan 33 Dürzi'den 10'nu Suriye ordusunun girişimiyle kurtarıldı. IŞİD'in elinde halen 17 Dürzi bulunuyor. Sputnik'e konuşan Şam Milletvekilli Omer Osi, Dürzilerin Suriye Ordusu tarafından IŞİD'in elinden kurtarıldığını belirterek, IŞİD'in elindeki diğer Dürzilerin de kurtarılacağını söyledi.


Suriye ordusu kaynaklarından edinilen bilgilere göre Suriye ordusu, IŞİD'in kaçırdığı Dürzileri kurtarıyor. 25 Temmuz'da Süveyda kırsalındaki Dürzilere saldırıp 250 kişiyi öldüren ve 35 kişiyi ise kaçıran IŞİD, kaçırdığı Dürzilerden bazılarını da öldürmüştü. 

Suriye ordusu kaçırılanların kurtarılması için geçen hafta yaptığı girişim sonucu 6 Dürziyi kurtarmıştı. Suriye ordusu dün de yaptığı girişim ile 10 Dürziyi daha kurtardı. IŞİD'in elinde halen 17 Dürzi tutulurken, Suriye ordusu onları kurtarmak için de çalışmalarını yürütüyor.