"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, September 17, 2024

Lübnan'da çağrı cihazlarına siber saldırı: Hizbullah üyeleri dahil 9 ölü, 2 bin 800 yaralı - Gazete Duvar

 DUVAR - Lübnan'da Hizbullah üyeleri dahil yüzlerce kişinin iletişim kurmak için kullandıkları çağrı cihazları infilak etti.

ABD’nin Associated Press (AP) haber ajansının aktardığına göre, Lübnan’da ve Suriye’nin bazı bölgelerinde yüzlerce taşınabilir çağrı cihazının infilak etmesi üzerine aralarında Hizbullah üyelerinin ve bir kız çocuğun da olduğu en az dokuz kişi hayatını kaybetti, İran’ın Lübnan Büyükelçisi’nin de aralarında olduğu yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı.

İsminin verilmemesi koşuluyla açıklama yapan bir Hizbullah yetkilisi, cihazların ısındıktan sonra patladığını, en az iki mensuplarının öldüğünü bildirdi.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas El Ebyad, ülke genelinde Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması nedeniyle biri çocuk dokuz kişinin hayatını kaybettiğini, 200 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı.

https://www.gazeteduvar.com.tr/lubnanda-cagri-cihazlarina-siber-saldiri-hizbullah-uyeleri-dahil-9-olu-2-bin-800-yarali-haber-1721119