"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, May 27, 2012

Huvla Katliamlarını Soruşturacak Komisyon Kuruldu- SANA Türkçe


ŞAM – Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı Resmi Sözcüsü Cihad Makdisi; Cuma’yı Cumartesi gününe bağlayan gecede Homs kırsalının Huvla bölgesinde meydana gelen katliamda hükümet güçlerinin her hangi bir sorumluluğu olduğunu mutlak bir şekilde yalanlayarak, Suriye'nin, evlatlarını hedef alan bu çirkef katliamı en keskin ibarelerle kınadığını vurguladı.

Makdisi bugün bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında; Suriye yönetimi ve hükümet güçlerine bu denli kolay bir şekilde suçlamaların yapılmasını keskin bir dille kınandığını belirtti.

Yüzlerce Silahlı Ağır Silahlarla Saldırdı
Bakanlık sözcüsü Homs’ta farklı bölgelerden planlı ve organizeli bir şekilde toplanmaları ardından ağır ve hafif silahlarla donanmış yüzlerce teröristin Huvla bölgesine saldırdıklarını belirtirken; hükümet güçlerinin katliamların yapıldığı bölgelere kesinlikle girmediklerini belirtti.

Makdisi; ağır makineli silahların yanında havan topları, anti tank füzeleri ve daha başka gelişmiş ağır silahlarla donatılmış pikap araçlarıyla birlikte teröristlerin Cuma günü öğlen saatlerinde toplandıklarını söyledi. Teröristlerin ardından Huvla bölgesinde masum insanlara ve evlere saldırdıklarını belirten Makdisi; bunun teröristlerin hükümet güçlerine karşı çatışmalarında yeni bir durum teşkil ettiğine işaret etti.

Teröristlerin sadece asayiş güçlerinin bulundukları beş koruma noktasının dışında kalan bölgelerde Cuma gündüzü saat 14’ten saat 23’e kadar dehşet verici katliamlarda bulunduklarını ifade eden Makdisi; asayiş güçlerinin bulundukları noktalara yapılan terör saldırılarında 3 mensubun şehit düştüğünü bir kısmı ağır olmak üzere 6 mensubun da yaralandıklarını ekledi.

Makdisi; saldırılarda teröristlerin oldukça ağır silahlar kullandıklarına dikkat çekerek, bu silahların etkisiyle bir kısım cesetlerin kömür haline geldiğini belirtti...

http://sana.sy/tur/236/2012/05/27/421713.htm