"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, May 26, 2012

Lübnanlı rehineler serbest: Muhalifler Türkiye'yi çatışmaya mı çekmek istiyor?- Sol Haber

Hafta başında Suriyeli silahlı muhalifler tarafından kaçırılan 11 Lübnanlı, yapılan görüşmeler sonucunda bugün Türkiye'ye teslim edildi. Muhaliflerin arabuluculuk ve rehineleri teslim etmek için Türkiye'yi tercih etmesi ise, Türkiye bölgedeki çatışmalara dahil mi edilmek isteniyor şeklinde soru işaretlerine neden oldu.

Bu hafta Salı günü Suriyeli silahlı muhalifler tarafından kaçırılan on bir Lübnanlı, yapılan görüşmeler sonucunda bugün Türkiye'ye teslim edildi. Serbest bırakıldıktan sonra Türkiye'den Beyrut'a uçakla gönderilen Lübnanlılar, yaptıkları ilk açıklamalarda Suriye'deki bombalı saldırılardan sorumlu "Özgür Suriye Ordusu" adlı silahlı muhalif grubun kendilerini kaçırdığını belirtti.

Özgür Suriye Ordusu'nun rehinelerin serbest bırakılması için Türkiye üzerinden arabuluculuk yapması ve rehineleri Türkiye üzerinden teslim etmesi ise özellikle dikkat çekici. Türkiye'nin bu sürece dahil edilmesi, Lübnan ve Suriye'de son günlerde yükseltilmeye çalışılan mezhep çatışmalarına Türkiye'nin de çekilmeye çalışıldığı şeklinde yorumlanmaya açık. Suriye'deki muhalif grupların Suriye halkından istediği desteği alamadığı, bu nedenle son günlerde dış güçleri Suriye'nin iç işlerine çekmeye dönük çabalarını yoğunlaştırdığı, basına yansıyan haberler üzerinden biliniyor...

http://haber.sol.org.tr/dunyadan/lubnanli-rehineler-serbest-muhalifler-turkiyeyi-catismaya-mi-cekmek-istiyor-haberi-55225