"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, May 16, 2012

Ulusal Konsey: Silah konteynırlarını Türkiye’den Suriye’ye göndereceğiz- YDH

YDH-Burhan Galyun liderliğindeki Suriye Ulusal Konseyi adlı rejim muhalifi örgüt, silah yüklü bir konteynırı, yakında Türkiye üzerinden Suriye'ye göndereceklerini açıkladı.
Reuters haber ajansına demeç veren ve adının açıklanmasını istemeyen Suriye Ulusal Konseyi'nin önde gelen bir üyesi, "Ulusal Konsey yakında silah yüklü konteynırları, Türkiye üzerinden Suriye'ye gönderecek" dedi.
Salı günü Roma'da düzenlenen Ulusal Konsey Yönetim Kurulu toplantısında yeniden Ulusal Konsey başkanlığına seçilen Burhan Galyun da ismini açıklamak istemeyen konsey üyesi muhalifin sözlerini doğruladı. Galyun, Reuters'e yaptığı açıklamasında "Bazı devletler bizi, Özgür Suriye Ordusu'nu silahlandırma sözü verdi. Yakında anlaşmaya imza atacağız" dedi.
Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'i devirmek için Suriye içerisinde bulunan grupların da konseye katılması için girişimlerde bulunduklarını söyleyen Galyun, "Biz, siyasi kontrol dizginlerini tamamen elimize almak, muhalif savaşçıların denetimini sağlayıp yeni bir siyasi strateji belirlemek için yeniden yapılandırılmalarını sağlamak amacıyla çok fazla çaba harcıyoruz" şeklinde konuştu.
Galyun, Konsey'deki performansına ilişkin eleştirilere ise şöyle yanıt verdi: "Doğru! Konsey'de performansımız zayıftı. Bundan ötürü konseyde yeniden yapılanmaya gittik. Performansımızın daha iyi olması noktasında umutluyuz" dedi...

http://ydh.com.tr/HD10196_ulusal-konsey--silah-konteynirlarini-turkiyeden-suriyeye-gonderecegiz.html