"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, July 30, 2012

AP: Esed’e destek sanıldığından çok fazla- YDH



YDH- Associeted Press haber ajansı, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’e verilen desteğin muhaliflerin beklediğinden çok daha fazla olduğunu belirterek yönetimin 18 Temmuz’un şokunu atlattığını belirtti.

Associeted Press (AP) haber ajansı, Suriye ile ilgili yayımladığı bir haber analizde 18 Temmuz’da Ulusal Güvenlik binasına düzenlenen bombalı saldırının muhaliflerin yönetimin kısa sürede düşeceğine ilişkin umutlarını canlandırdığını; ancak pratikteki durumun hiç de beklendiği gibi olmadığını belirtti.

Suriye ordusu komutanlarının hükümete ve Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’e bağlı olduğunu belirten Associeted Press, bugünlerde yaşananların yapılan analizi doğrular nitelikte olduğunu ifade etti.

AP’nin haberine göre Suriye ordusu, başkent Şam’da işgal edilen mahalleleri geri aldı ve şu anda da halep’e düzenlediği operasyonlarla inisiyatifi eline aldı.

Suriye ordusunun operasyonlarda helikopterler de dahil olmak üzere ağır silahlar kullanmaktan sakınmadığını belirten AP, Suriye Enformasyon Bakanı Umran ez-Zuabi’nin yaptığı açıklamada Suriye’nin henüz tüm askeri kapasitesini kullanmadığını Suriye ordusunun yüzde 92’sinin hala kışlalarında olduğunu söylediğini nakletti.

AP, yaptığı analizde, Şam’daki patlamadan sonra Suriye askeri komutasında herhangi bir zaaf oluşmadığını belirterek Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in iki yıl önce kurduğu ancak şimdiye kadar işlevsel olmayan Milli Güvenlik Kurulu’nu etkin hale getirdiğini ve istihbarat ile güvenlik birimlerinin koordinasyonundan sorumlu olan bu kurulun başına da bir Sünni olan General Ali Memluk’u getirdiğini hatırlattı.