"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, July 30, 2012

eröristlere Yönelik Operasyonlar Devam Ediyor- SANA Türkçe


İLLER – Ordu ve silahlı kuvvetlerimizden birlikler farklı bölgelerde saldırgan teröristlere karşı operasyonlarını sürdürerek, vatan ve vatandaşların güvenliğini korumaya devam ediyor.

Bu bağlamda ordudan birlikler Homs Kentinin Karabis Semtini teröristlerden temizleyerek, semt ahalisine güven ve istikrarı yeniden sağladı.

SANA’ya konuşan yetkili bir kaynak operasyon sırasında semt içinde terör ve dehşet saçan eli kanlı bir çok terör grubunun etkisiz hale getirildiğini ifade ederken, teröristler arasında çok sayıda yabancı uyrukların bulunduğuna dikkat çekti.

Kaynak operasyonlarda ayrıca farklı türlerde büyük miktarda silah ve cephanenin ele geçirildiğini ekledi.

Yetkili kaynak; teröristlerin saldırı ve sabotaj eylemlerinde kullandıkları silah, cephane ve gereçlerin taşınmasının yanında kendilerinin de saklanma ve kaçmaları sırasında kullandıkları çok sayıda tünelin bulunduğunu açıkladı. Kaynak bulunan tünellerin bir kısmının semtler arasın uzandığını bir kısmının da semt binaları arasında uzandığını ifade ederken, binalar arasında uzanan bir tünelin sonunda silah, patlayıcı ve kullanıma hazır patlayıcı düzenekleri deposunun bulunduğunu belirtti.

Aynı kaynak; güvenlik birimlerinin semte girmeleri ve semtin güven istikrarını sağlamasından önce eli kanlı teröristlerin semtteki alt yapının yanında sivil vatandaşların evlerini ve işyerlerini kundaklayıp havaya uçurduklarını ifade etti...