"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, October 25, 2012

Silahlı Kuvvetlerimiz Bayram Süresince Operasyonlarını Durduruyor- SANA Türkçe

ŞAM – Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı bugün; mübarek kurban bayramı münasebetiyle 26 Ekim tarihine denk gelen Cuma sabahından itibaren 29 Ekim tarihine dek Suriye Arap Cumhuriyeti toprakları üzerinde askeri operasyonlarını durduracağını ilan etti.
 
Komutanlık bugün yayınladığı bildiride; sivillerin, kamu ve özel mülklerin güvenliğini korumadaki sorumlulukla uyumlu olarak aşağıdaki durumlarda karşılık verme hakkının saklı tutulduğunu belirtti.
 
Cevap Verme Hakkı Saklıdır
Birincisi: silahlı terör grupların sivillere ve hükümet güçlerine ateş açmaya devam etmeleri, kamu ve özel mülklere saldırılarını sürdürmeleri, bomba yüklü araçlar ve bomba düzenekleri kullanmaya devam etmeleri.
 
İkincisi: Silahlı terör grupların, operasyonları durdurma ilanının hayata geçirilmesinden sonra bulundukları mevkileri pekiştirmeye çalışmaları, sayı yada cephane olarak güç teminine kalkışmaları.
 
Üçüncüsü: Komşu ülkelerin terörle mücadelede uluslararası kanunlar ve sorumluluklarına ihlal olarak teröristlerin Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarına girişlerini kolaylaştırmaları.
 
Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı yukarıda sayılan durumlarda silahlı kuvvetlerin operasyonda bulunma hakkının mevcut olduğunu vurguladı.

http://sana.sy/tur/339/2012/10/25/449200.htm