"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, October 30, 2012

Haftanın Raporu: Suriye sorunu ve İsrail’le normalleşme- YDH

YDH-Türkiye’nin Suriye politikasına yönelik eleştiriler, Suriye’nin kuzeyindeki PKK varlığı ve İsrail’in Türkiye ile ilişkileri normalleştirme talebi bu haftanın öne çıkan başlıkları oldu.
Haftanın raporu
YDH, “Hafta’nın Raporu” genel başlığı altında bir haber analiz dizisi başlatıyor. Hafta’nın Raporu’nda Türkiye’yi ilgilendiren bölgesel gelişmelere dair basından derlediğimiz haberleri aktarıp bunları yorumlamaya ve konuyla ilgili bir hafıza oluşturmaya çalışacağız.
Suriyeli mültecilerin 100 bin sınırını aşmasını “kritik eşik” olarak niteleyen ve Suriye içerisinde bir tampon bölge oluşturulması talebini her fırsatta dile getiren Türkiye, Batılı müttefiklerinden beklediği desteği göremiyor.
İngiltere Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Richard Ottoway, BM kararı olmaksızın Suriye’ye askeri bir müdahale yapmanın doğru olmayacağını belirterek “Esed rejimi, ağır silahlara ve geniş savunma gücüne sahip. Bu sebeple Suriye’ye müdahale etmek büyük bir askeri operasyonu gerektirir ki şu anda gerek ekonomik gerekse politik olarak uygulanabilir değil” dedi. Suriye’den Akçakale’ye yapılan top atışının önce kazayla olduğunu sandıklarını belirten Ottoway, ancak atışların devam etmesi üzerine bunun kasıtlı olarak yapılan bir tahrik etme politikası olduğunu düşündüğünü söyledi.
Ottoway’ın bu açıklamaları Suriye konusunda Ankara’ya beklediği siyasi ve askeri desteği vermekte son derece cimri davranan Batılı dostların kışkırtıcılıkta oldukça cömert olduklarını gösteriyor...

http://www.ydh.com.tr/HD10919_haftanin-raporu--suriye-sorunu-ve-israille-normallesme.html