"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, October 30, 2012

Geneli Kadın ve Çocuk Olmak Üzere 11 Şehit Onlarca Yaralı- SANA Türkçe



ŞAM – Ordu ve Silahlı Kuvvetlerin bayram süresince askeri operasyonları durdurma ilanını bugün de ihlal etmeye devam eden eli kanlı terör grupları vatandaşların bayram sevincini de gasp ettiler.
 
Kentin Ravda sivil yerleşim semtinde meydana gelen bombalı terör patlamasında geneli kadın ve çocuk olmak üzere bir çok kurban gitti.
 
SANA’ya konuşan yetkili bir kaynak; terör eylemi neticesinde büyük çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 11 kişinin şehit olduğunu, onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.
 
Kaynak patlamanın ayrıca civarda bulunan yerleşim binaları, işyerleri ve araçlarda büyük maddi hasarlara yol açtığını söyledi.
 
Şam Çevre Kent Valisi Hüseyin Mahluf; patlama yerini giderek incelemelerde bulunması ardından, yaralıları kaldırıldıkları Ceramana ve el-Razı hastanelerinde ziyaret etti.
 
Vali Mahluf; hain teröristlerin yaya ve trafiğin yoğun olduğu sivil bir yerleşim alanını hedef aldıklarına dikkat çekerken dolayısıyla çok sayıda sivil kurbanın gittiğini söyledi.
 
İlk verilere göre terör patlamasında 15 kişinin yaralandığı, 20 araç ve 15 işyerinin hasar gördüğü ifade edilmişti.
 
Hacer el-Esved’te de Bombalı Eylem
Eli kanlı hain teröristler askeri operasyonları durdurma ilanına yeni bir ihlalle Şam kırsalına düşen Hacer el-Esved Bölgesinde bombalı eylem düzenlediler.
 
İlk verilere göre patlama sonucunda yine aralarında kadın ve çocukların bulunduğu şehit ve yaralıların olduğu belirtildi...

http://sana.sy/tur/339/2012/10/29/449661.htm